Termeni si conditii de utilizare a sectiunii de comert electronic a Clinicii Diamed

Sectiunea de comert electronic Clinica Diamed este pusa la dispozitia oricarui utilizator al site-ului in vederea plasarii unor comenzi constand in una sau mai multe servicii medicale, respectiv pachete de servicii medicale, si efectuarii platilor corespunzatoare comenzilor plasate, in considerarea Termenilor si Conditiilor prezentate in cele ce urmeaza.

 1. Definitii

I.1. Sectiunea de comert electronic a Clinicii Diamed-denumita in continuare Cumpara un serviciu medical e o sectiune de e-commerce disponibila in cadrul site-ului prin care se pune la dispozitia Utilizatorului posibilitatea de a comanda si a plati Serviciile medicale selectate din site-ul Clinicii Diamed, disponibile in cadrul sectiunii.

I.2.Clinica Diamed este detinuta de SC Diapsihomed SRL, o societate cu raspundere limitata, constituita si functionand conform legislatiei din Romania, cu sediul social in Romania, Bucuresti, B-dul Iuliu Maniu nr. 94-100, bl 18, patrer, 123, Sector 6, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti sub nr. J40/2453/2017, Cod Unic de Inregistrare 37131013.

I.3. Servicii medicale serviciile si/sau pachetele (seturile) de servicii medicale sau alte beneficii de sanatate din cadrul portofoliului Clinicii Diamed disponibile in sectiunea Cumpara un serviciu medical si care pot fi adaugate in „Cos”si platite prin intermediul functiei de plata din Cumpara un serviciu medical. Nu toate serviciile medicale incluse in portofoliul Clinica Diamed sunt disponibile in Cumpara un serviciu medical, unele putand fi comandate si platite doar la receptiile sediilor Clinica Diamed de pe teritoriul Romaniei si/sau prin incheierea unor contracte de prestari servicii medicale.

I.4. Comanda- declaratie de intentie a Utilizatorului care serveste ca document pentru contractarea Serviciilor medicale din Cumpara un serviciu medical, exprimata prin adaugarea Serviciului/Serviciilor medicale selectate in „Cos” si trecerea la pasul urmator – „Plasati comanda si efectuati plata”, prin e-mail la adresa contact@ClinicaDiamed.ro sau telefonic la numarul 0722934411, in conditiile prevazute de acesti Termeni si Conditii de utilizare a sectiunii Cumpara un serviciu medical.

I.5. Contract – acordul de vointa intre Clinica Diamed si Utilizator format in conditiile prevazute de prezentul document; Data la care se transmite Confirmarea Comenzii Utilizatorului de catre Clinica Diamed reprezinta data incheierii contractului la distanta intre Clinica Diamed si Utilizator avand ca obiect achizitia Serviciilor medicale comandate.

I.6. Termen de executare a Contractului–termenul de 90 de zile sau un alt termen mentionat expres in cadrul termenilor produsului inauntrul caruia Beneficiarul serviciului medical/pachetului de servicii medicale achizitionat trebuie sa efectueze Serviciile medicale achizitionate prin Cumpara un serviciu medical. Pentru efectuarea Serviciilor medicale achizitionate prin Cumpara un serviciu medical, Beneficiarul trebuie sa se prezinte in receptia clinicii Clinica Diamed din locatia disponibila pentru efectuarea serviciului, astfel aleasa de catre Utilizator la momentul achizitionarii Serviciului medical. Termenul de executare a Contractului incepe sa curga de la momentul transmiterii catre Utilizator a mesajului de Confirmare a Comenzii de la Clinica Diamed.

I.7. Utilizator – este persoana fizica sau persoana juridica cu capacitatea legala deplina de exercitiu care utilizeaza Cumpara un serviciu medical, in una din modalitatile descrise in acesti Termeni si Conditii, in vederea achizitionarii de Servicii medicale pentru ea insasi si/sau pentru o terta persoana (Beneficiar).

I.8. Beneficiar- Utilizatorul sau persoana nominalizata de catre Utilizator in calitate de beneficiar al Serviciilor medicale achizitionate prin intermediul Cumpara un serviciu medical de catre Utilizator.

 1. Prevederi generale

II.1. Prezentul document reglementeaza:

 • modul de utilizare a Cumpara un serviciu medical;
 • principiile si regulile pentru furnizarea Serviciilor medicale achizitionate de catre Utilizatori in cadrul Cumpara un serviciu medical;
 • conditiile pentru plasarea de Comenzi pentru Serviciile medicale disponibile in Cumpara un serviciu medical;
 • plata de catre Utilizator a tarifului de achizitie a Serviciilor medicale in Cumpara un serviciu medical;
 • principiile de transmitere si solutionare a reclamatiilor;
 • dreptul Utilizatorului de a anula o Comanda pentru achizitia de Servicii.

II.2. Pentru a putea utiliza Cumpara un serviciu medical, inclusiv pentru a putea vizualiza gama de Servicii medicale a Cumpara un serviciu medical este necesar un dispozitiv cu acces la Internet si un navigator, cum ar fi cele mai noi versiuni ale Microsoft Edge, Google Chrome. De asemenea, pentru utilizarea anumitor functionalitati ale Cumpara un serviciu medical si pentru plasarea de Comenzi sunt necesare un cont de e-mail si un numar de telefon active.

II.3. Clinica Diamed nu va fi responsabila pentru calitatea conexiunii la internet in momentul incheierii tranzactiei in Cumpara un serviciu medical, precum si pentru erori de software si alte defecte ale dispozitivului Utilizatorului. De asemenea, avand in vedere posibilele intreruperi, disfunctionalitati si/sau intarzieri in plasarea si/sau preluarea Comenzilor, intarzieri care pot fi datorate calitatii serviciilor furnizate de catre furnizorii de electricitate, internet, software, service, etc, Clinica Diamed nu va putea fi tinuta raspunzatoare pentru calitatea si parametrii tehnici ai conexiunii cu Cumpara un serviciu medical.

II.4. Nu este permisa Utilizatorilor furnizarea de continut ilegal sau continut care incalca bunele maniere la utilizarea Cumpara un serviciu medical. De asemenea, Utilizatorul trebuie sa se abtina de la orice activitate care poate afecta in mod negativ functionarea corecta a Cumpara un serviciu medical, inclusiv, in special, sa intervina in orice mod asupra continutului Cumpara un serviciu medical sau a componentelor sale tehnice. In plus, este interzisa folosirea Cumpara un serviciu medical in orice alte scopuri decat scopul destinat, respectiv achizitia de Servicii medicale.

II.5. Nu este necesara inregistrarea pentru ca un Utilizator sa vizualizeze gama de Servicii medicale a sectiunii Cumpara un serviciu medical si sa plaseze Comenzi pentru achizitia acestora.

Cu toate acestea, pentru a putea plasa o Comanda pentru Serviciile medicale din gama de servicii a Cumpara un serviciu medical, formularul de comanda de pe site-ul web al Cumpara un serviciu medical trebuie sa fie completat, furnizand toate datele solicitate si parcurgand toti pasii necesari, inclusiv efectuarea platii. Datele solicitate pe parcursul procesului de plasare a unei Comenzi sunt necesare inregistrarii si confirmarii Comenzii precum si pentru livrarea Serviciilor medicale achizitionate.

II.6. Tranzactiile achizitiei de Servicii din Cumpara un serviciu medical se fac prin Banca Transilvania, in conformitate cu clauzele si conditiile serviciilor disponibile la adresahttps://www.bancatransilvania.ro/confirma-plati-online/, prin transfer bancar sau prin plata cu cardul bancar, in conformitate cu informatiile incluse in cadrul Cumpara un serviciu medical si metoda de plata selectata de catre Utilizator. Cardurile acceptate la plata sunt: Visa si Mastercard.

 • Mecanismul de comanda si plata in cadrul Cumpara un serviciu medical

III.1. Utilizatorul poate plasa Comanda pentru Serviciile medicale disponibile in gama de produse a Cumpara un serviciu medical timp de 7 (sapte) zile pe saptamana, 24 (douazecisipatru) de ore pe zi, sub rezerva interdictiilor sau restrictiilor asupra comertului ce rezulta din prevederile legale aplicabile precum si eventualele intreruperi tehnice.

III.2. Prin utilizarea Cumpara un serviciu medical, Utilizatorul site-ului poate selecta, din portofoliul de Servicii medicale afisat, unul sau mai multe Servicii medicale pe care doreste sa le comande, prin adaugarea fiecaruia in „Cos” cu ajutorul butonului ”Adauga in Cos” dispus in dreptul fiecarui serviciu disponibil in cadrul Cumpara un serviciu medical.

III.3. Toate selectiile realizate conform prevederilor art. III.2. de mai sus vor fi incluse in lista de Servicii medicale achizitionate ce va fi afisata Utilizatorului prin selectarea butonului reprezentand Cosul de cumparaturi afisat in cadrul interfetei online.

Odata cu alegerea Serviciilor medicale si adaugarea acestora in Cos, prin accesarea paginii dedicata respectivului Serviciu medical, Utilizatorul poate consulta specificatiile anumitor servicii precum si conditiile de efectuare a acestora.

Clinica Diamed recomanda Utilizatorilor ca alegerea achizitionarii Serviciilor medicale (continand anumite investigatii sau proceduri medicale, altele decat consultatiile) sa se realizeze cu acordul sau la recomandarea medicului curant. Clinica Diamed nu este raspunzatoare pentru situatiile in care medicul refuza sau nu recomanda efectuarea anumitor proceduri sau investigatii, aceastea efectuandu-se pe riscul Utilizatorului/Beneficiarului Serviciului medical.

III.4. Lista de Servicii medicale disponibila in cadrul Cosului va cuprinde informatii cu privire la: denumirea Serviciilor selectate, locatia clinicii Clinica Diamed aleasa de catre Utilizator si unde urmeaza a fi efectuate Serviciile medicale, pretul aferent fiecarui Serviciu medical la momentul plasarii Comenzii si pretul total al Comenzii, exprimat in lei.

III.5. Serviciile achizitionate vor putea fi efectuate doar in Romania, in cadrul sediilor Clinicii Diamed unde exista aceasta disponibilitate conform informatiilor publicate in acest sens in cadrul Cumpara un serviciu medical, potrivit optiunii Utilizatorului exprimata in procesul de plasare a Comenzii.

III.6. Clinica Diamed isi rezerva dreptul de a modifica preturile Serviciilor medicale, tipul de Servicii medicale precum si conditiile de acordare a acestora, fara un anunt prealabil. Serviciile deja achizitionate prin Cumpara un serviciu medical vor fi livrate in conditiile existente la momentul achizitionarii lor de catre Utilizatori marcat prin confirmarea de catre Clinica Diamed a Comenzii plasate de catre Client.

III.7. Comenzile plasate in mediul online pot face obiectul unor reduceri de pret care vor fi comunicate in mod corespunzator pe site. Reducerile de pret valabile in cadrul Cumpara un serviciu medical nu se pot cumula cu alte reduceri si/sau promotii existente decat daca acest lucru este mentionat expres pentru Serviciul/Serviciile Medicale selectate.

III.8. Pentru a plasa o Comanda, Serviciul/Serviciile medicale ce constituie obiectul Comenzii trebuie sa fie selectate, iar toti pasii succesivi pentru incheierea Contractului trebuie sa fie urmati.  Utilizatorul va trebui sa furnizeze si toate datele solicitate si sa aleaga metoda de plata.

III.9. In vederea plasarii Comenzii cu privire la Serviciile medicale selectate, Utilizatorului i se vor solicita urmatoarele date: prenumele, numele, Codul Numeric Personal (CNP), numarul de telefon, adresa de corespondenta si adresa de e-mail. Pentru plasarea cu success a Comenzii, Utilizatorul trebuie sa confirme ca accepta continutul prezentului document, reprezentand Termenii si Conditiile de utilizare a sectiunii Cumpara un serviciu medical, Politica de confidentialitate, precum si sa reconfirme continutul Comenzii.

III.10. Dupa introducerea datelor solicitate conform dispozitiilor art. III.9. de mai sus, Utilizatorul va trebui sa asocieze un Beneficiar pentru fiecare Serviciu medical ales; acesta poate fi persoana care lanseaza Comanda sau o alta persoana fizica pentru care se achizitioneaza Serviciul/Serviciile medicale; Pentru fiecare dintre Beneficiarii alesi pentru a beneficia de Serviciile medicale, Utilizatorul va completa urmatoarele date: prenumele, numele, Codul Numeric Personal (CNP), numarul de telefon, adresa de corespondenta si adresa de e-mail.

De asemenea, Utilizatorul va fi avertizat printr-un mesaj de tip pop up despre faptul ca site-ul foloseste cookie-uri pentru a furniza servicii in conformitate cu Termenii si condiitiile de utilizare si i se va cere sa fie de acord cu acestea. Utilizatorul poate specifica conditiile pentru stocarea sau accesarea cookie-uri in browser sau de configurare a serviciului.

III.11. Ulterior, va fi necesar ca Utilizatorul sa accepte conditiile de efectuare a Serviciilor Medicale selectate prin bifarea optiunii „Declar ca am cititi si accept termenii produsului” si va trece la plasarea Comenzii prin selectarea optiunii ”Plasati comanda si efectuati plata”.

 • Selectarea optiunii ”Plasati comanda si efectuati plata” este urmata de redirectionarea Utilizatorului in vederea efectuarii platii – catre serviciul electronic al procesatorului de plati – Banca Transilvania. Utilizatorul trebuie sa introduca toate datele necesare autorizarii tranzactiei, asa cum acestea sunt solicitate in cadrul platformei procesatorului de plati. Aceste date nu sunt prelucrate in niciun fel de catre Clinica Diamed. Pentru mai multe detalii privind prelucrarile de date efectuate de catre procesatorul de plati va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate a acestuia de pe site-ul https://www.bancatransilvania.ro/politica-prelucrare-si-protectie-date-personale

III.13. Suma de plata datorata pentru Comanda efectuata este afisata in sumarul fiecarei Comenzi. Aceasta suma reprezinta costul total al Serviciilor medicale achizitionate de catre Utilizator prin respectiva Comanda.

III.14. Platile la ordin pot fi efectuate prin intermediul operatorului de plati electronice Banca Transilvania, prin transfer bancar sau plata cu cardul bancar, in conformitate cu metoda de plata selectata in Cumpara un serviciu medical.

III.15. Dupa efectuarea platii, Utilizatorul va primi din partea operatorului de plati electronice un mesaj e-mail de confirmare a platii, iar din partea Clinica Diamed un mesaj e-mail prin care Utilizatorului ii este confirmata plasarea unei Comenzi.

Comanda este considerata anulata de catre Utilizator daca plata pentru Serviciul/Serviciile medicale nu este efectuata de catre Utilizator in cadrul procedurii de lansare a Comenzii (completarii formularelor, parcurgerii pasilor necesari finalizarii achizitiei in platforma Cumpara un serviciu medical si transmiterii acestora catre serverul Clinica Diamed).

III.16. Finalizarea plasarii Comenzii prin efectuarea platii va fi urmata de transmiterea, catre Utilizator, a unui alt mesaj electronic de Confirmare a Comenzii, continand si numarul de Comanda (acesta trebuie pastrat si prezentat la receptia clinicii Clinica Diamed in vederea efectuarii Serviciului/Serviciilor medicale contractate de catre Utilizator) precum si factura pentru Serviciile medicale aferente respectivei Comenzi.

Contractul dintre Clinica Diamed si Utilizator se incheie la momentul transmiterii, prin e-mail, a Confirmarii Comenzii de catre Clinica Diamed la adresa de e-mail furnizata de catre Utilizator in procesul de plasare a Comenzii conform prevederilor prezentei clauze.

Confirmarea Comenzii transmisa prin e-mail va cuprinde principalele elemente ale Contractului incheiat intre Clinica Diamed si Utilizator cu privire la Serviciile medicale selectate si comandate de catre acesta din urma. Clinica Diamed se angajeaza sa confirme Comanda Utilizatorului, prin e-mail sau telefon, in termen de 48 (patruzecisiopt) de ore de la primirea acesteia. Perioada poate fi prelungita daca Comanda este plasata intr-o zi libera (Sambata, Duminica sau zi de sarbatoare legala).

III.17. Dupa efectuarea platii,confirmarea Comenzii si activarea serviciilor achizitionate in sistem Beneficiarul va fi contactat telefonic de catre Clinica Diamed, la numarul de telefon furnizat in cadrul procesului de achizitie a Serviciilor medicale, pentru programarea efectuarii acestora.

Activarea serviciilor se realizeaza in interiorul programului de lucru, respectiv de luni pana vineri,  intre 9:00 – 17:00.

Beneficiarul poate verifica  programul general al clinicii/ clinicilor, inclusiv programul de recoltari la urmatorul link: https://www.Clinica Diamed.ro/clinici/

Beneficiarul poate verifica/obtine rezultatele analizelor fie (i)  prezentandu-se personal in clinicile medicale pentru a le ridica/intra in posesia lor,  (ii) online in solutia de tip web browser Contul Meu Clinica Diamed, https://contulmeu.Clinica Diamed.ro, sau (iii) pe dispozitivele mobile in aplicatia Clinica Diamed RO.

Pentru vizualizarea rezultatelor analizelor medicale online, in ambele variante mentionate la aliniatul de mai sus la punctele (ii) si (iii), respectiv Contul Meu Clinica Diamed si sau app. Clinica Diamed RO, este necesar, in prealabil, consimtamântul dvs,  scris. Acordarea consimțământului dvs. expres și neechivoc se poate face  DOAR prin prezentarea dvs. în  orice  receptie a clinicilor noastre.

Utilizatorul este singurul raspunzator pentru corectitudinea datelor furnizate in vederea executarii Contractului. Furnizarea incompleta/eronata a acestora va conduce la intarzierea sau imposibilitatea de accesare a Serviciilor medicale achizitionate.

III.18. Utilizatorii pot comanda Serviciile medicale si prin e-mail la adresa store@Clinica Diamed.ro sau prin telefon la numarul 021 9896, urmand ca inregistrarea si procesarea Comenzii astfel plasate de Utilizator in cadrul Cumpara un serviciu medical sa fie facuta in acest caz de catre personalul Clinica Diamed.

III.19. Pentru a plasa o Comanda in Cumpara un serviciu medical, telefonic sau prin intermediul unui mesaj e-mail, Utilizatorul va furniza personalului Clinica Diamed informatiile mentionate la pct. III.9. si III.10. de mai sus.

III.20. Dupa inregistrarea Comenzii plasate de catre Utilizator conform uneia din modalitatile mentionate la pct. III.18., acesta va primi din partea Clinica Diamed un mesaj e-mail prin care ii este confirmata plasarea unei Comenzi precum si link-ul pentru efectuarea platii prin intermediul platformei/ serviciului electronic al procesatorului de plati – Banca Transilvania.

III.21. Dupa efectuarea platii, Utilizatorul va primi din partea operatorului de plati electronice – Banca Transilvania – un mesaj e-mail de confirmare a platii.

Comanda este considerata anulata de catre Utilizator daca plata pentru Serviciul/Serviciile medicale nu este efectuata de catre Utilizator in termen de 7 zile de la primirea mesajului de plasare a Comenzii.

III.22. Finalizarea plasarii Comenzii prin efectuarea platii se va face conform pct. III.16. – III.17. de mai sus, prevederile precum si conditiile acestora fiind integral aplicabile.

III.23. Fara a aduce atingere celorlalte prevederi ale prezentului document, o Comanda nu va putea fi confirmata, iar daca a fost confirmata va putea fi anulata in mod unilateral de catre Clinica Diamed, daca exista vreuna din urmatoarele situatii:

 • furnizarea de catre Utilizator a unor date incorecte sau incomplete la data plasarii Comenzii;
 • imposibilitatea de a contacta Beneficarul la numarul de telefon sau adresa de e-mail specificate in Comanda;
 • plasarea incorecta a Comenzii de catre Utilizator;
 • existenta unei suspiciuni rezonabile ca respectivul Utilizator actioneaza ilegal sau abuzeaza de drepturile ce rezulta din lansarea Comenzii, in special hacking, utilizarea de date ale unor terte parti in scopuri de identificare in Cumpara un serviciu medical sau pretinde a fi alta persoana.

III.24. In ipoteza in care Beneficiarul Serviciului medical comandat nu respecta Termenul de executare a Contractului, respectiv nu se prezinta in receptia clinicii Clinica Diamed in vederea efectuarii Serviciilor medicale in termen de 30 de zile de la data primirii Confirmarii de Comanda sau la un alt termen de efectuare expres prevazut in termenii produsului pentru Serviciile medicale achizitionate, Clinica Diamed nu va mai fi tinut sa presteze Serviciile medicale achizitionate de catre Utilizator prin utilizarea Cumpara un serviciu medical.

In aceste conditii, suma platita de catre Utilizator la momentul achizitionarii Serviciilor medicale prin Cumpara un serviciu medical nu ii va fi restituita Utilizatorului.

 

 1. Dreptul Utilizatorului de a se retrage din Contract

IV.1. Utilizatorul avand calitatea de consumator persoana fizica are dreptul de a se retrage din Contract, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de maxim 14 zile de la momentul incheierii Contractului.

IV.2. Dupa retragerea din Contract, Utilizatorilor persoane fizice li se va rambursa pretul aferent Serviciilor medicale achizitionate in baza Contractului in termen de maxim 30 de zile de la data retragerii efectuata conform prevederilor art. IV.4. de mai jos, fara a retine din suma rambursata cheltuielile efectuate cu rambursarea.

IV.3. Retragerea din Contract in temeiul celor de mai sus va putea fi facuta de catre Utilizatorul avand calitatea de consumator persoana fizica numai inainte de inceperea livrarii Serviciilor medicale achizitionate in temeiul Contractului. In masura in care s-a inceput deja livrarea, Utilizatorul nu se va mai putea retrage din respectivul Contract.

IV.4. Pentru exercitarea dreptului de retragere, Utilizatorul va transmite in scris in atentia Clinica Diamed, anterior expirarii termenului de 14 zile referit la punctul IV.1. mai sus, o declaratie neechivoca cu privire la exercitarea dreptului de retragere care va contine cel putin numele, prenumele Utilizatorului si numarul de comanda. Solicitarea va fi transmisa catre Clinica Diamed la adresa de e-mail: contact@ClinicaDiamed.ro sau prin posta la adresa Clinica Diamed SRL din Romania, Bucuresti, Bd Iuliu Maniu nr 94-100 bl 18 sc 4 parter ap123, Sector 6.

 1. Rezilerea/rezolutiunea Contractului de catre Clinica Diamed

V.1. In ipoteza in care Utilizatorul nu respecta Termenul de executare a Contractului, respectiv Utilizatorul si/sau Beneficiarul nu se prezinta in  receptia clinicii Clinica Diamed in vederea efectuarii Serviciilor medicale in termen de 30 de zile de la data primirii Confirmarii Comenzii din partea Clinica Diamed sau la un alt termen de efectuare expres prevazut in termenii produsului pentru Serviciile medicale achizitionate, Contractul se considera reziliat/rezolutionat de drept, prin simpla implinire a termenului stabilit, fara a fi necesara indeplinirea unor alte formalitati de catre Clinica Diamed, inclusiv fara punere in intarziere sau interventia instantelor de judecata sau a altor organe jurisdictionale.

Ca efect al rezilierii/rezolutiunii de drept, Clinica Diamed nu mai este tinuta sa efectueze Serviciile medicale comandate prin utilizarea Cumpara un serviciu medical.

V.2. Prezenta sectiune V reprezinta un Pact comisoriu pentru activarea caruia se impune o neexecutare culpabila, imputabila din partea Utilizatorului.

V.3. In cazul rezilierii de drept a Contractului prin activarea Pactului comisoriu, suma platita de catre Utilizator, aferenta Contractului va fi retinuta de catre Clinica Diamed si nu va fi restituita, prezenta constituind clauza penala.

 

 1. Forta majora

VI.1. Toate evenimentele de forta majora definite de legislatia romana reprezinta un motiv de suspendare si stingere a obligatiilor ce incumba Clinica Diamed in baza Contractului incheiat cu Utilizatorul cu privire la Serviciile medicale comandate de acesta din urma in cadrul Cumpara un serviciu medical.

VI.2. Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale decurgand din acesti Termeni si Conditii de utilizare a sectiunii Cumpara un serviciu medical, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

VI.3. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti anularea Contractului, fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

VII. Reclamatii si litigii

VII.1. Acesti Termeni si Conditii sunt supuse legislatiei din Romania.

VII.2. In caz de aparitie a unor dispute, Utilizatorul va putea sa depuna reclamatii prin unul dintre urmatoarele mijloace:

 • prin e-mail la adresa: contact@ClinicaDiamed.ro
 • prin completarea Formularului de Feedback existent la adresa ro;
 • prin telefon la numarul Call Centerului Clinica Diamed: 0722934411 in zilele lucratoare, intre orele 9 – 17;
 • la receptiile clinicilor prin completarea Formularului de sesizari/sugestii;

VII.3. Reclamatiile vor fi solutionate in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data primirii tuturor datelor necesare pentru solutionarea reclamatiei.Termenul poate fi marit in cazul in care o cercetare amanuntita se impune pentru rezolvarea aspectelor sesizate. Utilizatorul va fi instiintat corespunzator despre prelungirea termenului.

VII.4. In conditiile in care nu s-a ajuns la o intelegere amiabila intre parti, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Romania.

VIII. Prelucrarea datelor cu caracter personal

VIII.1. Datele cu caracter personal furnizate de catre Utilizatori in Cumpara un serviciu medical sunt prelucrate in conformitate cu Politica de Confidentialitate.

VIII.2. Furnizarea de date cu caracter personal de catre Utilizatori este voluntara, dar necesara pentru a face achizitii si pentru a utiliza Serviciile medicale. Clinica Diamed prelucreaza datele cu caracter personal in scopul incheierii Contractelor cu Utilizatorii privind vanzarea Serviciilor medicale achizitionate in cadrul Cumpara un serviciu medical precum si pentru prestarea acestora.

VIII. 3.Utilizatorii declara ca datele cu caracter personal pe care le-au furnizat sunt date reale.

 

 1. Prevederi finale

IX.1. Serviciile achizitionate in Cumpara un serviciu medical nu pot fi revandute, transferate, imprumutate sau schimbate pentru alte servicii furnizate in cadrul Clinica Diamed.

IX.2. Prevederile prezentului document pot fi modificate prin furnizarea textului modificat pe site-ul web ClinicaDiamed.ro/termeni-si-conditii (inclusiv, pot fi descarcate in format pdf).

IX.3. Documentul modificat va fi obligatoriu pentru toti Utilizatorii si Beneficiarii Serviciilor medicale. Modificarile nu vor avea impact asupra Comenzilor plasate inaintea intervenirii acestor modificari; prevederile aplicabile vor fi cele in vigoare la momentul achizitiei Serviciilor medicale, iar Utilizatorii vor avea permanent acces la ele, pentru a le consulta.

Acest document intra in vigoare si va fi aplicabil achizitiilor de Servicii medicale incepand cu data publicarii lui pe site-ul Cumpara un serviciu medical.

 

Prin utilizarea functiei” Plasati comanda si efectuati plata”, iar in cazul comenzilor telefonice sau prin e-mail prin efectuarea platii serviciilor aferente Comenzii astfel plasate, va exprimati in mod expres acordul cu privire la urmatoarele prevederi ale acestor Termeni si conditii: ”Definitii”, ”Mecanismul de comanda si plata in cadrul Cumpara un serviciu medical”, ”Rezilierea contractului de catre Clinica Diamed”, inclusiv art. V.3 instituind o clauza penala, ”Dreptul utilizatorului de a se retrage din contract”, ”Forta majora”, ”Reclamatii si litigii”.

[2022-03-15]