Cum să gestionați diabetul zaharat prin dietă și exerciții fizice

8 nov. 2021 Uncategorized

Diabetul zaharat este o afecțiune cronică în care nivelul de zahăr din sânge este ridicat. Pentru a gestiona diabetul, este important să aveți o dietă sănătoasă și să faceți exerciții fizice regulate.

Iată câteva sfaturi pentru o dietă sănătoasă care poate ajuta la gestionarea diabetului zaharat:

  • Consumați alimente bogate în fibre: Fibrele ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și previn fluctuațiile bruste ale acestuia. Consumați alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și leguminoasele.
  • Evitați alimentele procesate și cele cu conținut ridicat de grăsimi: Alimentele procesate și cele cu conținut ridicat de grăsimi pot agrava nivelul de zahăr din sânge și pot crește riscul de complicații asociate cu diabetul zaharat.
  • Mâncați în porții mici și frecvente: Consumați alimente în porții mici și frecvente pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil.
  • Beți multă apă: Apa ajută la menținerea hidratării și la prevenirea deshidratării, care poate afecta nivelul de zahăr din sânge.

În plus, exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sănătății generale. Încercați să faceți cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau ciclismul

Search

+
Deschide WhatsApp
1
Bună ziua!👋
Intrati in legatură cu un reprezentant al Clinicii Diamed!